Lokaal Hout

hout

 

Ben je meubelmaker en werk je graag met natuurlijke materialen? Of heb je een haardkachel en zou je daarom graag hout willen aanschaffen? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je hout zou willen kopen. Je kan op allerlei plekken hout kopen. Zo kan je er ook voor kiezen om lokaal hout aan te schaffen. Lees in dit blog het voordeel van het kopen van lokaal hout.

 

Een milieu vriendelijke optie 

 

Hout wat van ver moet komen, zal altijd worden moet vervoerd met een vervoersmiddel. Van hoe verder weg het hout vandaan komt, hoe meer energie er zal worden verbruikt bij het vervoer ervan. Zo is lokaal hout een milieu vriendelijke optie, omdat het de minst lange weg zou moeten afleggen om bij jou terecht te komen. Alle manieren om een steentje bij te dragen aan het milieu tellen mee. Lokaal hout komt uit een bos bij jou in de buurt, dit maakt het gevoel wat je zou hebben bij het gebruiken van het hout waarschijnlijk ook aangenamer maken.

 

Steun voor de lokale ondernemers 

 

Vaak zijn lokale bedrijven kleinere bedrijven dan de bedrijven die hout op grote afstanden bezorgen. Als een bedrijf lokaal hout verkoopt zal dit altijd beteken dat de verkoopkring kleiner is dan een bedrijf die dat niet doet, omdat het lang vervoeren van het bedrijf zal betekenen dat het niet meer lokaal hout genoemd kan worden. Kleinere bedrijven hebben er extra baat bij goed te worden gesteund om te blijven bestaan. Het is vaak ethisch verantwoorder om te kopen bij kleinere, lokale bedrijven omdat je zo niet een van de vele bent die massabedrijven alsmaar laat groeien. Als je het hout nodig hebt voor je bedrijf kan je zo eventueel een mooie samenwerking aangaan met een lokaal houtbedrijf. Of als je het hout alleen maar wil voor eigen gebruik kan je zo een band opbouwen met een lokale ondernemer. 

 

Betere verkoopkansen

 

Als je zelf meubels maakt het het hout, zal het bij het verkopen zeker uitmaken dat het hout lokaal is gewonnen. Mensen zullen dit een extra reden vinden om bij jou meubelmakerij hun houten meubels aan te schaffen. Zo dragen zij voor hun gevoel ook een steentje bij aan een beter milieu. Zo kan je zelfs wat meer geld vragen voor je gemaakte meubels als je werkt met lokaal hout, omdat mensen waarschijnlijk bereid zullen zijn daar meer voor te betalen. Zo heeft het aanschaffen van lokaal hout veel voordelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *