Hoe kan ik mijn burn-out doorkomen

burnout-klachten

Je hoort het steeds vaker. Mensen met burn-out klachten. De klachten beginnen vaak met stress en hoofdpijn. Wanneer de mensen blijven werken, studeren of denken op dit zelfde niveau kan dit leiden tot een burn-out. Veel burn-out klachten worden veel te laat vermeld en hierdoor krijgen de mensen ook vaak echt een burn-out. Het vervolg hiervan is, is dat er meerdere uitkeringen moeten worden uitgedeeld en dit is natuurijk niet goed voor de economie.

 

Jongeren met burn-out klachten

Veel jongeren hebben last van burn-out klachten. Dit komt, omdat de druk voor de jongeren tegenwoordig erg hoog ligt. Iedereen probeert het beste uit zijn leven te halen. Iedereen wil een zo goed en hoog mogelijke studie doen, om vervolgens veel geld te verdienen. Ook is depressie onder jongeren een grote zorgen. Er zijn op het moment ook veel psychologen ter beschikking gesteld naar de jongeren toe, om te praten over hun problemen en over de klachten die ze hebben. De meeste jongeren zijn er langer dan een half jaar uit en kunnen nog lang last hebben van de burn-out klachten. Vaak weten de ouders van de jongeren ook niet wat ze er mee aan moeten en ligt dit voor hun ook zwaar op hun dak.  Hoe kom je er precies van af? Dat is een lastige vraag. Voor iedereen is dit anders. De ene vind het fijn om de hele dag in bed te liggen en de ander vind het fijn om alleen maar te gaan sporten of een hobby uit te oefenen. 1 ding is allemaal gelijk en dat is het proberen van je hoofd leeg maken en vervolgens weer op 0 beginnen aan waar je gebleven was. Vaak moet je ook onderzoeken waarom je je zo slecht voelt. Vele jongeren doen een studie die ze niet leuk vinden, maar waar wel veel geld in te verdienen is. Vaak wordt dit afgeraden, omdat plezier in het vak en in de studie nummer 1 is!

 

Social media

Ook is social media voor sommige mensen een enorme slechte invloed. Iedereen zet maar de mooie foto’s op Instagram en Facebook en niemand is treurig of verdrietig. Het vervolg hiervan is dat jongeren zich willen toppen aan dat niveau wat ze zien op die sociale media. Het vervolg is dat die jongeren erg ongelukkig worden en niet weten wat ze willen. Naast jongeren zijn het ook vaak de mensen tussen de 40 en 50 die in de mid life crisis zitten. Ze weten vaak niet hoe ze hun leven willen voortzetten of hoe ze het moeten hebben. Daarom wordt het ook vaak aangeraden om de social media te verwijderen. Uit onderzoek blijkt, dat jongeren zonder social media een stuk gelukkiger zijn dan de jongeren met sociale media. “je mist immers niks en ik kan prima een smsje of een belletje doen”. Er wordt ook gezegd dat de sociale media wel een stuk minder gaat worden dan voorheen. Mensen willen toch graag face to face een gesprek hebben dan via de Facetime.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *