Aannemer Alphen aan de Rijn

aannemer

Een aannemer is iemand die iedereen wel een nodig heeft in zijn of haar leven. Zowel voor privé-onderneming als zakelijk. Een aannemer is namelijk iemand die de leiding heeft tijdens een bouwproject. Dit kan dus zowel een verbouwing zijn in je huis, maar ook zeker een nieuwe inrichting in een kantoor. Hij of zij zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en dat jij verder geen stress meer van je verbouwing krijgt! Een aannemer heeft natuurlijk een belangrijke rol. Hij of zij moet er vaak namelijk ook voor zorgen dat de juiste mensen worden ingehuurd en dat alles op tijd af is. Als je zoekt naar een aannemer in Alphen aan de Rijn, zijn er een paar bedrijven die deze klus voor je kunnen klaren! Deze zijn vaak ook actief in de buurt van Alphen aan de Rijn.

 

Hoe werkt het

Een aannemer aannemen kan op verschillende manieren. Vaak kennen mensen via via een aannemer waar anderen goede ervaring mee hebben, die zij dan op hun beurt ook willen inhuren. Als het om een zakelijke verbouwing gaat, gaat dit meestal anders. Dit gaat dan vaak op basis van een aanbesteding, en het daadwerkelijk toewijzen van een bouwproject wordt ook wel gunning genoemd. Deze zogeheten aanbesteding kan op een aantal verschillende manieren gedaan worden. Zo kan dit openbaar, niet-openbaar, een onderhandse aanbesteding en ga zo maar door. Er zijn veel verschillen tussen deze procedures, maar vaak is het verschil dat bij de ene aanbesteding het openbaar wordt gemaakt, en het bij de andere aanbesteding tussen een selectief groepje aannemers gaat. Hierna mogen de aannemers een offerte opstellen. Op basis van deze offerte kiest een bedrijf, of jij zelf, met wie je in zee gaat en wie dus jouw verbouwing gaat leiden.

 

Verschillende soorten aannemers

Als aannemer kun je zelfstandig werken, maar je kunt natuurlijk ook bij een bedrijf werkzaam zijn. Aannemers komen tijdens hun werk in aanraking met allerlei andere vakmensen, deze worden vaak onderaannemers genoemd. Je kunt hierbij denken aan tegelaars, timmermannen, glaszetters, schilders, stukadoors en ga zo maar door. Deze vakmensen zijn natuurlijk erg belangrijk voor een goed verloop van de verbouwing. Soms zijn de aannemers zelf ook gespecialiseerd in een van deze beroepen. Aannemer worden kan op ieder niveau. Om dit te worden moet je de opleiding bouwkunde volgen. Deze kun je op wo-, hbo- en op mbo-niveau volgen. Je kunt je natuurlijk ook altijd nog laten bijscholen en specificeren. Zo kun je bijvoorbeeld een extra cursus isolatie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *