Niet op vakantie: maak je tuin of terras zomerklaar

balkon

Grote kans dat jij dit jaar niet op vakantie gaat vanwege de corona crisis. Heel veel landen zijn nog steeds gesloten. De Nederlandse regering raadt het reizen ook af voor de komende paar maanden. Dat wordt een zomer lekker in je eigen tuin doorbrengen. Als je dat al van plan was heb je ook een leuke naam aan het plekje buiten je huis gegeven. Wat dacht je van Tuinzania of de Balkon-landen? Deze tijden vragen ons gewoon om creatief te zijn. Hieronder zie je een aantal tips over hoe je je balkon of tuin quarantaine proof kan maken.

#1 Overkapping

Zelfs als het hoogzomer is in Nederland kan er nog wel eens een regenbuitje vallen. Zonde als de barbecue met lekkere stukjes vlees in het water valt. Laat daarom een mooie overkapping maken in je tuin door overkapping Terneuzen. Dan weet je zeker dat je droog blijft zitten tijdens je tuinfeestje.

#2 Veranda

Heb je de luxe van een grote tuin en wil je buiten met binnen verbinden? Een veranda is dan echt een goed idee. Maak een hoge veranda zoals je die ziet in Amerikaanse films. Veranda Feestjes zijn dus helemaal 2020.

#3 Fijne set tuinmeubelen

Investeer in goede tuinmeubelen voor bij je veranda of overkapping. Heb je een grote familie? Schaf dan een grote lounge set aan met veel zitplaatsen. Uiteraard kun je zelf eentje in elkaar knutselen met pallets. Zo heb je ook gelijk weer wat te doen.

#4 Zwembad

Een echt zwembad is natuurlijk een luxe. Toch hoeft een bad in de tuin niet heel duur en arbeidsintensief te zijn. Voor één seizoen kan je ook een opblaasbaar exemplaar aanschaffen. Dat is lekker verkoeling vinden voor een lage prijs.

#5 Barbecue

Als je buitenplaats er goed uitziet dan wil je daar ook de maaltijden bereiden. Een barbecue hoort ook helemaal bij de zomer dus die mag niet ontbreken. Er hoeft niet alleen maar vlees op. Groenten, aardappelen en vegaburgers zijn er ook geschikt voor. Iedereen kan aanschuiven deze zomer.

#6 Heel veel planten

Veel groen maakt de tuin helemaal af. Groen is een rustgevende kleur en het zorgt voor gezelligheid. Ook geven planten zuurstof af. Je zal merken dat je lekkerder zit in je tuin.

#7 Verlichting

Met goede verlichting kun je tot laat in de avond buiten zitten. Mooie lampen voor in de tuin horen dus ook bij deze tijd. Je kan een set tuinlampen aanschaffen, maar ook led lampjes die er uitzien als kerstverlichting maken de boel af. Kaarsjes geven ook heel veel sfeer. Het komt dus helemaal goed deze zomer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *